Home 5 Workshops Gebarentaal 5 Workshop Zorginstellingen

Workshop zorginstellingen

Het Gebarenhuis biedt workshops aan voor zorginstellingen op het gebied van communicatie en Gebarentaal. Denk aan een workshop Gebarentaal bij een woonvorm/dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Ontstaan er problemen binnen de communicatie tussen bewoners en personeel? Vindt de bewoner/cliënt het lastig om zichzelf te uiten? 

Door middel van de Gebarentaal, die wij aanbieden binnen deze workshop, wordt de communicatie vergemakkelijkt; passend bij het niveau van de cliënt. U krijgt handvaten aangereikt om op een prettige manier de gebaren eigen te maken. 

De workshop wordt gegeven voor personeel maar kan ook in combinatie met cliënten worden aangeboden. Uiteraard passen wij onze workshop aan naar uw zorgvraag.

Interesse in de workshop voor zorginstellingen?

“Wat een fantastische workshop!! Twee workshopleiders die weten hoe ze een groep moeten boeien!”

— student lerarenopleiding Engels

“Steffie en Jorien hebben de studenten laten zien en ervaren hoe je op een normale en respectvolle manier omgaat met mensen met een (auditieve) beperking!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Ik heb nu zelf vier dove leerlingen in de klas en doordat ik de workshop van Het Gebarenhuis heb gevolgd, schrok ik hier niet eens van. Het was wel even wennen, maar het lukt me gewoon!”

— student lerarenopleiding Engels

“De workshop is een zeer waardevolle basis voor een leraar in opleiding, zeker met het oog op Passend Onderwijs. Een aanrader!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Voor het thema communicatie hebben onze klassen 3 en 4 de workshop gevolgd. Wat een enthousiast duo zijn Jorien en Steffie! In onze klas applaudisseren we nu nog steeds met onze handen!!”

— juffrouw groep 3

“De workshop is laagdrempelig en Steffie en Jorien zijn als tolk heel erg ‘veilig’ voor studenten.”

— Docentopleider Hogeschool Arnhem Nijmegen

“…maar vooral was ik onder de indruk…wat is het leuk om met iemand te praten die doof of slechthorend is! Ik zal dit vanaf nu nooit meer uit de weg gaan…”

— studente lerarenopleiding Engels