Home 5 Workshops Gebarentaal 5 Workshop Hoger Onderwijs

 Workshop hoger onderwijs

‘Een dove leerling in de klas’

De workshop ‘Een dove leerling in de klas’ is speciaal ontwikkeld voor student-docenten. Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) vroeg ons in 2014 om een workshop te komen geven waarin de basiskennis wordt vergaard over doofheid en een dove leerling in de klas. Hoe ga je om met een dove leerling in de klas? Waar moet ik rekening mee houden? Wat kan ik verwachten? 

Na deze workshop hebben de studenten inzicht in de Dovencultuur. Ze zijn in gesprek geweest met een dove ervaringsdeskundige en hebben ervaren hoe het is om samen te werken met een tolk Gebarentaal. Daarnaast beheersen ze de basisvaardigheden van de Gebarentaal, zodat als de studenten in de toekomst een dove leerling in de klas krijgen, dit niet meer als vreemd wordt ervaren. 

Interesse in de workshop voor hoger onderwijs?

“Wat een fantastische workshop!! Twee workshopleiders die weten hoe ze een groep moeten boeien!”

— student lerarenopleiding Engels

“Steffie en Jorien hebben de studenten laten zien en ervaren hoe je op een normale en respectvolle manier omgaat met mensen met een (auditieve) beperking!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Ik heb nu zelf vier dove leerlingen in de klas en doordat ik de workshop van Het Gebarenhuis heb gevolgd, schrok ik hier niet eens van. Het was wel even wennen, maar het lukt me gewoon!”

— student lerarenopleiding Engels

“De workshop is een zeer waardevolle basis voor een leraar in opleiding, zeker met het oog op Passend Onderwijs. Een aanrader!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Voor het thema communicatie hebben onze klassen 3 en 4 de workshop gevolgd. Wat een enthousiast duo zijn Jorien en Steffie! In onze klas applaudisseren we nu nog steeds met onze handen!!”

— juffrouw groep 3

“De workshop is laagdrempelig en Steffie en Jorien zijn als tolk heel erg ‘veilig’ voor studenten.”

— Docentopleider Hogeschool Arnhem Nijmegen

“…maar vooral was ik onder de indruk…wat is het leuk om met iemand te praten die doof of slechthorend is! Ik zal dit vanaf nu nooit meer uit de weg gaan…”

— studente lerarenopleiding Engels