Workshops Gebarentaal

Het Gebarenhuis biedt verschillende interactieve workshops aan.
Onder begeleiding van twee gediplomeerde gebarentolken met al meer dan 10 jaar ervaring en een dove ervaringsdeskundige, zal het de ogen van de deelnemers openen.

Workshop basisonderwijs

Onze workshop voor in het basisonderwijs is een leuke en praktische workshop die wordt aangeboden in de groepen 3 t/m 8. Op een speelse manier maken leerlingen kennis met doofheid en Gebarentaal. Ze leren een aantal gebaren en gaan ervaren hoe het is om niet (goed) te kunnen horen…

Workshop middelbaar onderwijs

In onze workshop voor in het middelbaar onderwijs geven wij de leerlingen een kijkje in de dovenwereld. Deze workshop wordt veel gegeven bij themaweken over taal en communicatie. Hoe is het om doof te zijn? Hoe zit het met Gebarentaal?

Workshop hoger onderwijs

Workshop ‘Een dove leerling in de klas’
De workshop ‘Een dove leerling in de klas’ is speciaal ontwikkeld voor student-docenten. Hogeschool Arnhem en Nijmegen vroeg ons in 2014 om een workshop te komen geven waarin de basiskennis wordt vergaard over doofheid en een dove leerling in de klas. Hoe ga je om met een dove leerling in de klas? Waar moet ik rekening mee houden? Wat kan ik verwachten?

Workshop zorginstellingen

Het Gebarenhuis biedt workshops aan voor zorginstellingen op het gebied van communicatie en Gebarentaal. Denk aan een workshop Gebarentaal bij een woonvorm/dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Ontstaan er problemen binnen de communicatie tussen bewoners en personeel? Vindt de bewoner/cliënt het lastig om zichzelf te uiten?

Heeft u andere wensen?

Laat het ons weten! Dan kunnen we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

“Wat een fantastische workshop!! Twee workshopleiders die weten hoe ze een groep moeten boeien!”

— student lerarenopleiding Engels

“Steffie en Jorien hebben de studenten laten zien en ervaren hoe je op een normale en respectvolle manier omgaat met mensen met een (auditieve) beperking!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Ik heb nu zelf vier dove leerlingen in de klas en doordat ik de workshop van Het Gebarenhuis heb gevolgd, schrok ik hier niet eens van. Het was wel even wennen, maar het lukt me gewoon!”

— student lerarenopleiding Engels

“De workshop is een zeer waardevolle basis voor een leraar in opleiding, zeker met het oog op Passend Onderwijs. Een aanrader!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Voor het thema communicatie hebben onze klassen 3 en 4 de workshop gevolgd. Wat een enthousiast duo zijn Jorien en Steffie! In onze klas applaudisseren we nu nog steeds met onze handen!!”

— juffrouw groep 3

“De workshop is laagdrempelig en Steffie en Jorien zijn als tolk heel erg ‘veilig’ voor studenten.”

— Docentopleider Hogeschool Arnhem Nijmegen

“…maar vooral was ik onder de indruk…wat is het leuk om met iemand te praten die doof of slechthorend is! Ik zal dit vanaf nu nooit meer uit de weg gaan…”

— studente lerarenopleiding Engels