Home 5 Workshops Gebarentaal 5 Workshop Middelbaar Onderwijs

Workshop middelbaar onderwijs

In onze workshop voor in het middelbaar onderwijs geven wij de leerlingen een kijkje in de dovenwereld. Deze workshop wordt veel gegeven bij themaweken over taal en communicatie. Hoe is het om doof te zijn? Hoe zit het met Gebarentaal?

Tijdens de workshop zal een dove gast aanwezig zijn om zijn verhaal te vertellen. Zij gaan het gesprek aan met de leerlingen en zo hebben de leerlingen de kans om vragen te stellen. Uiteraard wordt alles vertaald door een tolk Gebarentaal. 

Daarnaast leren we natuurlijk gebaren op een leuke en interactieve manier.
Na deze workshop zijn de leerlingen zich meer bewust hoe het is om doof te zijn, is er meer inzicht in communicatie en beheersen ze de basisvaardigheden van de Gebarentaal.

Interesse in de workshop voor middelbaar onderwijs?

“Wat een fantastische workshop!! Twee workshopleiders die weten hoe ze een groep moeten boeien!”

— student lerarenopleiding Engels

“Steffie en Jorien hebben de studenten laten zien en ervaren hoe je op een normale en respectvolle manier omgaat met mensen met een (auditieve) beperking!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Ik heb nu zelf vier dove leerlingen in de klas en doordat ik de workshop van Het Gebarenhuis heb gevolgd, schrok ik hier niet eens van. Het was wel even wennen, maar het lukt me gewoon!”

— student lerarenopleiding Engels

“De workshop is een zeer waardevolle basis voor een leraar in opleiding, zeker met het oog op Passend Onderwijs. Een aanrader!”

— onderwijskundige Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Voor het thema communicatie hebben onze klassen 3 en 4 de workshop gevolgd. Wat een enthousiast duo zijn Jorien en Steffie! In onze klas applaudisseren we nu nog steeds met onze handen!!”

— juffrouw groep 3

“De workshop is laagdrempelig en Steffie en Jorien zijn als tolk heel erg ‘veilig’ voor studenten.”

— Docentopleider Hogeschool Arnhem Nijmegen

“…maar vooral was ik onder de indruk…wat is het leuk om met iemand te praten die doof of slechthorend is! Ik zal dit vanaf nu nooit meer uit de weg gaan…”

— studente lerarenopleiding Engels